Nyírség Méz Kft.

Rólunk

Üdvözöljük!

Itt ismerheti meg legújabb projektünk részleteit.

vissza a fõoldalra

Rólunk

Befejezõdött a NYÍRSÉG MÉZ Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztõ beruházása

Nyírség Méz Kft. 2007-ben alakult azzal a szándékkal, hogy a Kelet-magyarországi térségben termelt méz feldolgozásával, csomagolásával kiszolgálja a hazai és export piacokat. A társaság megalakulása óta magyar magánszemélyek tulajdonában van, családi kézben. A társaság székhelye természetben a 4300 Nyírbátor, Császári utca 65. szám alatt található, mely székhely a jelenlegi projekt megvalósítási helyszíne is. A társaság fõ tevékenységi köre a 4638'08 Egyéb élelmiszer nagykereskedelme, mely jelen projekt keretében is fejlesztésre került.


A projekt célja, nyírségi vegyes virágméz ikrásodástól mentes eltartását elõsegítõ, beltartalmi értékeit a lehetõ legjobb állapotban tartó kezelési és csomagolási technológia kifejlesztése volt. A projekt célkitûzése egy egyedi, adott földrajzi környezetbõl származó vegyes virágméz feldolgozására alkalmazható, saját fejlesztésû pasztörizálási technológia létrehozása. A technológia magában foglalta a megvalósításhoz szükséges mûszaki-technikai eszközöket, valamint az ezek technológiai szintû alkalmazásához szükséges felhasználási feltételeket. A fejlesztés hatására a társaság közelebb került hosszú távú stratégiai céljához, mely a versenyképességének javítása, innovációs és adaptációs képességének erõsítése, valamint a magasabb hozzáadott értékkel rendelkezõ termékek arányának növelése volt, tevékenységének során. A fejlesztés hatására a társaság a piaci igényekhez való alkalmazkodás mellett a vevõi igények minél magasabb szintû kiszolgálását éri el. A Nyírség Méz Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a fejlesztés hatására jelentõs lépést tesz a versenyképessége növelése érdekében.

A GINOP-2.1.7-15-2016-02609 azonosító számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 2020.03.11-én valósul meg, a közel 35,08 millió forint európai uniós támogatás segítségével. A projektrõl bõvebb információt a www.nyirsegmez.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhetõ:
Fekete Gergely
Telefon: +36(30)6061090
E-mail: gergely.fekete@gmail.com